Oslofjord Brass

OSLO BRASSFESTIVAL

Oslofjord Brass ønsker alle hjertelig velkommen til Oslo Brassfestival! Festivalen går av stabelen om mindre enn en uke, og vi gleder oss stort. Fredag 22. april blir det kirkekonserter i Kulturkirken Jacob, og lørdag 23. april blir det underholdningskonserter i Gamle Museet.

Ingen spiller samtidig, publikum fungerer som meddommer og det blir brassnight. Vi inviterer altså til en brassfestival med topp lokaler, spennende opplegg og en heidundrende fest. Her kan du lese mer om den kommende helgen. http://www.oslobrassfestival.com

JULEKONSERT I VÅLERENGA KIRKE

Oslofjord Brass inviterer til ekte julestemning i en vakker og stemningsfull kirke, fylt av vakre toner. Ta et avbrekk for å høre et av landets bedre brassband fremføre tradisjonsrik og variert musikk under direksjon av Helge Haukås. 

Voksen 150,-
Studenter/barn/honnør 100,-

Skolekorpsmusikanter gratis ved fremvisning av munnstykke eller trommestikke.

NYE FJES

Har du lurt på hvem som har begynt hos oss denne sesongen?

Det er alltid sånn at enkelte av våre medlemmer fra forrige sesong har sett seg nødt til å forlate Oslo, og dermed også forlate oss. Heldigvis har vi fått på plass nye, flotte mennesker – og mange av dem har vært medlemmer i Oslofjord Brass tidligere.

KORNETTREKKA har Johannes flyttet hjem til Island etter flere år i Oslo. Lisa Svendsen har kommet inn på bakrekka for Johannes, etter å ha bodd to år i Johannesburg, Sør-Afrika hvor hun har jobbet med Norges Musikkorps Forbund sitt prosjekt PULSE i to år. Lisa spilte med Oslofjord Brass i 2008 – 2010, og har også tidligere spilt i Sørum Brass Band og Bjørvika Brass Band. Silje Støfring, som begynte etter NM, har heldigvis takket ja til å bli med videre fast! Hun har tidligere spilt i Jølster og Sørum. Vi har også fått med Jesper Olsen som flyttet hit fra København, og han blir dermed på kun kort tid vår tredje danske, velkommen til deg! Han har spilt blant annet i Hafnia Brassband,  Lyngby Tårbæk Brassband med flere. Nå nylig fikk vi også tips om en ungdom som hadde flyttet til byen, og vipps så ble Bjørn Solemsli vårt nyeste faste medlem. Han er fra Trondheim, har nylig bodd et par år i Texas, men har nå begynt å studere kjemi her i Oslo.

HORNREKKA har det også skjedd litt. Michelle på flygelhorn har flyttet tilbake til Danmark og vi har fått tilbake Lise Ingrebretsen, tidligere flygelhornist i Oslofjord Brass fra 2005 – 2011. Lise har bakgrunn fra Manger Folkehøgskole, Norges Musikkhøgskole og har spilt i både Sørum Musikklag og Grenland Brass. Sara på 2. horn er også tilbake etter et meget hektiskår i politikkens verden. I tillegg har vi fått med oss Camilla Aasnes Engås som fast på store deler av året.

TROMBONEREKKA glimter til med opptil flere nye medlemmer. Bjørnar har flyttet hjem til Stavanger, og på basstrombone har vi fått tilbake tidligere medlem Øyvind Gulbrandsrud. Øyvind går på lærerstudiet og har tidligere både studert musikk i Stavanger og spilt i Oslofjord Brass i 2011. Vi har også fått med oss Annbjørg Engås. Hun er opprinnelig fra Mo i Rana og jobber som musikkpedagog. Hun har bakgrunn fra Toneheim Folkehøgskole og hun har studert musikk i Stavanger.

På bariton, euphonium og tuba har vi en veldig stabil gjeng – mens vi i SLAGVERKSGRUPPA har fått med oss noen nye medlemmer for hele og deler av sesongen. Trym Haakon Nyheim går på musikklinja på Ski videregående skole og spiller i tillegg til Oslofjord også i Sofiemyr Skolekorps og i RØST (Regionkorps ØST). I tillegg er vår solistprisvinner fra 1. divisjon i NM 2015 Torgeir Fausken fortsatt med oss på alt han kan, og blir å se i rekkene i hvert fall på Siddis og på NM.

Velkommen til dere nye; Jesper, Bjørn, Camilla, Annbjørg og Trym!
Velkommen tilbake til Lisa, Lise og Øyvind!

Vi er godt i gang!

Høstsesongen 2015 er i gang for fullt, og de fleste av våre medlemmer fra forrige sesong er tilbake på plass. På de tomme stolene har vi fått inn nye, blide fjes. Tarjei er på hugget! Oppstartseminaret i Sarpsborg er vel gjennomført, og vi har hatt vår årlige høstkonsert med Oslo Brass Band i Lilleborg Kirke. På sesongens første spilleoppdrag stilte Oslofjord Klovneorkester opp i Deichmanske Bibliotek til stor glede for store og små. Og ikke minst har vi hatt photo shoot's med Glen Darrud, og de som følger med vil se at det dukker opp nye bilder her inne senere i høst.

Med hodet høyt hevet ser vi også med stor glede frem til NM i Bergen i februar. Det er fem år siden sist vi spilte i elitedivisjonen, og nå er vi tilbake. Det var en stor opplevelse å fremføre St. Magnus sammen med Gary Cutt i første divisjon i februar i år, heldigvis syns dommerne det var like stort som oss og vi vant! Nå håper vi å gjenskape magien i neste NM når vi skal spille Music of the Spheres som vårt selvvalgte stykke.

Det blir garantert stemning når vi fremfører årets pliktnummer Searching for Lights for første gang denne sesongen på Oslo Katedralskole den 14. oktober kl 20.00 også. Hvis du lurer på hvilken stemning, bør du virkelig ta turen! 

En liten stemningsrapport under (NB: slideshow):


Prøvespill på trombone

Dato for prøvespill på trombone er satt til onsdag 17.juni. Registrering via skjemaet under SENEST innen 10.juni.