Historie

 På starten av 90-tallet deltok Metronom 66 på sine siste nasjonale mesterskap. Oslo hadde ikke lenger et eget brassband på høyt nivå. Høsten 1994 tok Philip Hannevik, Terje Larsen og Sigrun Storheim tak. De tok kontakt med dyktige messingblåsere og slagverkere de kjente til i Oslo og omegn.

28. januar 1995 ble den første øvelsen holdt. Medlemmene kom fra Drammen til Moss, derav navnet Oslofjord Brass. Vår første deltagelse i konkurranse var allerede høsten 1995 under Siddis Brass i Stavanger. Vi stilte modig opp i 1. divisjon, og fikk en flott 2. plass. I februar 1996, et år etter oppstart, stilte vi opp for første gang i NM, og halte i land en 2. plass i 3. divisjon. Deretter gikk det slag i slag. Vi kvalifiserte oss til 1. divisjon i 97, fikk 2. plass, og rykket opp til elitedivisjon i 98. Februar 2006 satte vi ”personlig rekord” i NM med en strålende 4.plass i elitedivisjonen, etter de tre historisk beste brassbandene i landet.

Korpset har spilt inn 3 CD-er, gjort haugevis av konserter i innland og utland, men er den siste tiden og blitt kjent for å arrangere Oslo Brassfestival

ofb obf.jpg